Home > Bestuur

We laten ons niet afleiden

Een terugblik naar 2016 laat een bewogen jaar zien waarbij een aantal dingen anders liep dan gedacht. Ook dat hoort bij ondernemen. Toch blijven wij investeren, juist als het financieel wat minder gaat. Onze zoektocht om onze missie concreet invulling te geven, krijgt steeds meer vorm. Omdat wij als onderneming graag een positieve bijdrage aan de maatschappij willen leveren, hebben wij twee doelen van de Sustainable Development Goals (SDG’s) omarmd.

De komende jaren gaan wij ons inzetten voor Gezondheid en welzijn* en Fatsoenlijke banen en economische groei**. De eerste KPI’s hebben we daarvoor al bepaald. Dat betekent dat we de komende jaren in staat zijn om steeds transparanter te rapporteren wat onze impact als Vebego nu daadwerkelijk is. En nog mooier: om aan de knoppen te draaien om onze impact vooral te vergroten daar waar kansen liggen.

Waar ik zelf in ieder geval met grote verwachting naar uitkijk, is de ontwikkeling van ons nieuwe bedrijf Returnity, waarmee we ook in Nederland een stap willen maken in de circulaire economie. Naast onze activiteiten van het Belgische PMC hopen we iets moois te maken van afval door het nieuw leven in te blazen. Niet eenmalig, maar steeds weer opnieuw.

Of naar het initiatief van ‘Mijn Project’ van de Vebego Foundation. Daar bieden we onze eigen medewerkers heel direct de kans om het verschil te maken in hun omgeving en zitten zij zelf aan het stuur.

Hoewel een jaarverslag voor een groot deel bestaat uit een terugblik, kijk ik veel liever met heel veel vertrouwen naar de toekomst. Want daar liggen mooie dingen in het verschiet die veel impact gaan maken en die de moeite waard zijn om in te investeren. Misschien wel juist als het wat minder gaat, want wij laten ons niet afleiden.

Ik wens u veel leesplezier.


Ronald Goedmakers

Voorzitter Raad van Bestuur

Vebego International


*SDG #3 Good Health and wellbeing

**SDG #8 Decent work and economic growth