Home > Werk

Betekenisvol Werk, hoe meet je dat?

“Als werkgever wil je dat iedereen een baan heeft die ertoe doet. Je wilt Betekenisvol Werk bieden. Maar wat is dat dan precies? Wat betekent werk voor onze collega’s en waarom doen ze wat ze doen?” vraagt Vebego’s Head of CSR, Annette van Waning, zich voortdurend af. 
Het in 2016 gelanceerde online onderzoek www.betekenisvolwerk.nl moet een even eigentijds als duurzaam antwoord geven.

“Onze medewerkers zijn ons kapitaal. Zij houden Vebego’s motor draaiende door dagelijks op de werkvloer het verschil te maken. Maar hoe zorgen we ervoor dat ze dat ook blijven doen? Waar hebben ze behoefte aan? En wat kunnen wij daarin betekenen?” legt Annette de aanleiding voor de totstandkoming van de tool uit.

Juiste informatie

“Natuurlijk kun je in gesprek gaan met medewerkers. Of een 100 vragen tellend medewerkerstevredenheidsonderzoek op ze loslaten. Maar krijg je dan bruikbare informatie boven tafel? Wetende dat veel van onze medewerkers laagopgeleid zijn en de Nederlandse taal niet altijd even machtig zijn.”

Vijf factoren

“We weten door onderzoek dat vijf factoren – weten waarom je het werk doet, plezierig samenwerken, ontwikkeling vakmanschap, aandacht van leidinggevenden en/of de klant en goede randvoorwaarden – dé factoren zijn die het werk voor onze collega’s betekenisvol maken.”

Maar hoe scoren we op die factoren als we onze collega’s ernaar vragen? En wat kunnen we doen om hun werk betekenisvoller te maken?

Dat zijn vragen waar online onderzoeksbureau Flycatcher wel raad mee weet. “Flycatcher is gespecialiseerd in het stellen van de juiste vragen om de vastgestelde indicatoren te meten.”

Vind hier meer informatie over betekenisvol werk